Lokasi anda: Rumah  Berita  Berita Syarikat
Cara menggunakan Pita Pengukur Minyak
 07 Dis 2020|Pandangan:1675

PenggunaanPita Pengukur Minyakpada asasnya adalah sama untuk pembaris lembut dan keras. Paras cecair berubah-ubah apabila mengisi minyak, yang akan menyebabkan data tidak tepat. Masukkan pembaris ke bahagian bawah secara menegak dan perlahan-lahan, berhati-hati agar tidak berayun, anda boleh menekan bahagian atas pembaris dengan tangan. Jika pes ujian air digunakan pada bahagian bawah pembaris, kekal selama lebih daripada 10 saat. Tarik keluar dan rekod bacaan. Secara amnya, pasangkannya 3 kali untuk setiap ukuran minyak. Ambil perhatian bahawa data minimum akan diguna pakai dan tidak mengambil purata bacaan. Jika bacaan tidak dapat dilihat dengan jelas, gunakan minyak ujian untuk menyapunya berhampiran permukaan cecair. Dipstick mesti disapu bersih, jika tidak, bacaan tidak akan jelas.

Kapal tangki bahan api kereta menggunakan petak-T khusus yang mengukur ketinggian ruang, dan kelulusan minimumnya ialah 1mm. Semasa mengukur, sapukan gris pada anggaran ketinggian pembaris, dan masukkannya secara menegak dan lancar ke dalam permukaan cecair dari port tolok. Apabila kedua-dua hujung pembaris melintang bagi segi empat sama T menyentuh titik tolok pada masa yang sama, keluarkan dengan cepat dan baca Kosongkan nilai tinggi dan rekodkannya.

How to use Oil Gauging Tapes

Pita Pengukur Minyakdengan panjang nominal 5m digunakan untuk mengukur ketinggian paras minyak dalam tangki mendatar. Ia terdiri daripada pembaris, bingkai pembaris dan pita pembaris. Nilai pengijazahan minimum ialah 1mm. Ralat yang dibenarkan bagi jumlah panjang batang celup minyak 5m ialah tambah atau tolak 1.3mm, dan terdapat jadual nilai pembetulan panjang dalam tempoh pengesahan.

Pengukuran ketinggian minyak dalam tangki mendatar stesen minyak hendaklah diperiksa pada skala sebenar. Tolok hendaklah dijalankan selepas paras minyak stabil, dan masa penstabilan minyak selepas minyak ialah 15 minit. Apabila mengukur pembaris, anda harus berdiri di atas tangan, pegang pembaris dalam satu tangan dan berhati-hati menurunkan pembaris di sepanjang alur pembaris bawah mulut pengukur. Jangan hayun pembaris. Ibu jari dan jari telunjuk yang satu lagi membetulkan kedudukan pembaris bawah dengan perlahan supaya pita pembaris memanjang ke bawah. Apabila busut akan menyentuh permukaan minyak, turunkan pembaris perlahan-lahan untuk mengelakkan kerosakan pada kestabilan permukaan minyak. Dianggarkan bahawa apabila bahagian bawah hampir ke bawah, gunakan ibu jari kiri untuk menangkap pita itu, dan perlahan-lahan gerakkan pergelangan tangan ke bawah. Selepas tangan merasakan bahagian bawah pembaris, anda boleh segera mengangkat pembaris untuk membaca, baca milimeter tanda minyak dahulu, kemudian baca nombor yang banyak, bacaan harus cepat, Jika tanda minyak pada ta pe tidak jelas, sapukan salap pada pita berhampiran tanda minyak. Ukur dua kali berturut-turut. Apabila ralat kedua-dua bacaan tidak lebih daripada 1mm, ambil bacaan pertama dua kali sebagai hasil pengukuran minyak. Jika melebihi, dapatkan semula pembaris.


Produk berkaitan
Lihat Lagi(Jumlah0)Senarai komen
Tiada Komen
saya nak komen
kandungan*
Kod pengesahan*